#samenwoonperikelen: tijd zat toch?

#samenwoonperikelen: tijd zat toch?

De cijfers op de klok veranderen van 09:28 naar 09:29. Mijn hart begint een tikkeltje sneller te kloppen en ik kan met moeite stilstaan. Ondertussen kijk ik zenuwachtig naar de keukentafel, waar meneer op zijn dooie gemak, zijn haren onaangetast, zit te ontbijten. Hoe langer ik naar hem kijk, hoe meer het van binnen begint te razen. 09:30. Adrenaline beweegt zich door mijn lichaam als een hongerig luipaard op zoek naar een antilope. Het liefst roep ik heel hard “STA VERDOMME OP MAN WANT WE KOMEN TE LAAT,” maar misschieeeeeeen moet ik dat maar gewoon even niet doen. Tel maar even tot tien Charlot. Ja, nog een keer ja.

Ik draai me subtiel om en geef mezelf even de ruimte om iedere mimiek van frustratie aan te nemen. Zo, da’s eruit. Ik loop een paar keer heen en weer van de woonkamer naar de keuken, zucht wat dieper dan normaal,  kuch een paar keer, maak een beetje lawaai met rinkelend bestek dat ik in de vaatwasser zet en doe alsof ik semi-nonchalant naar de klok kijk. Jij en ik weten echter dat ik ALLANG weet hoe laat het is. Oké, nu ben ik er écht klaar mee. En ik roep het onvermijdelijke toch. “Ben je eindelijk zo ver?!?!?!?!!?”

Perfectionistisch? Ik? Neeee joh!

Perfectionisme is niet alleen de rode draad in mijn leven (diep), maar ook in deze verhalen. Echt een verschrikkelijke eigenschap. Ik doe uren over 1 taak omdat ik vind dat het anders niet goed genoeg is en kan me enorm druk maken over de keuze voor een lettertype. Calibri voldoet in ieder geval niet, en van Comic Sans MS ga ik huilen. Tenzij je aan de slag gaat met WordArt, dan is het wel gezellig.

Mijn schrijfsessies gaan dus ook zo. Soms rolt het in één keer uit mijn vingers, en soms herschrijf ik het misschien wel 30 keer, om er alsnog niets mee te doen omdat ik niet tevreden ben. Moet je je voorstellen dat ik op een dag een boek wil schrijven. Als ik nu begin, mag ik hopen dat ik het nog voor mijn pensioen kan uitgeven.

In mijn agenda is alles tot in de puntjes gepland; spontane dingen zijn uiterst onmogelijk (vergeet die surprise party maar), want waarschijnlijk zit ik al volgeboekt tot eind februari 2020. Vriendinnenuitjes worden minimaal 3 maanden van tevoren gepland, want “anders kan niemand”. En dat laatste ligt nog niet eens alleen aan mij. Maar ik draag er wel flink aan bij.

Als kers op de taart zorg ik er altijd voor dat ik zo voorbereid mogelijk ben en altijd op tijd. En vooral dat laatste, is belangrijk voor me. HEEL belangrijk. Afspraak bij de huisarts om 08:30? Ik ben er om 08:15. De deur uit om 08:00? Dan gaat de wekker om 06:45. Mooi niet dat ik ook maar ergens te laat kom. Afspraak buiten de deur? Verplicht een trein eerder, misschien zelfs twee. Je weet het tenslotte maar nooit. Eigenlijk ben ik gewoon een heel naar persoon, realiseer ik me nu ik dit aan het redigeren ben.

Help, mijn man is niet punctueel

Stel je dan eens voor, dat je bovenstaande levensstijl gewend bent. En stel je dan nu eens voor, dat je met iemand in een huis leeft die het dikke prima vindt als hij een kwartiertje (kuch, uur) later is. Hoe denken jullie dat dat gaat?

Op zijn zachtst gezegd was dit eeeeven schakelen. Hij vond mij vooral een zeur, ik vond mezelf vooral heel logisch. Hij bleef lekker op zijn dooie gemak zitten, ik was in staat om de haargel uit de kast te pakken en het eigenhandig in z’n krullenbos te smeren. Een middenweg zoeken waarin beide partijen tevreden zijn, is hier een aardige uitdaging. En toch heb ik aardig wat afleveringen ‘help, mijn man is klusser’ gekeken en beschouw ik mezelf, mede daardoor, als echte relatie expert. John Williams, dankjewel.

Stiekem zou ik willen dat ik ook maar een beetje was zoals hij. Lekker op het dooie gemakkie en je vooral niet al te druk maken; die afspraak wacht echt wel. Mezelf kennende gaat ‘m dat gewoon écht niet worden, dus heb ik een tactiek bedacht: voortaan als we ergens naartoe moeten, zeg ik gewoon dat de afspraak een half uur eerder is. Komen we precies op tijd.

En nou nog hopen dat ‘ie dit niet leest.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *